ЛЕКАРСКА СЛАВА – СВЕТИ КОЗМА И ДАМЈАН

Председништво Подружнице лекара Зрењанин честита лекарску Славу – 14. новембар, празник Сетог Козме и Дамјана, свим лекарима и људима који ове светитеље поштују и славе. Ови светитељи су својим животом посведочили шта значи бити пре свега човек и хришћанин, а потом и како се знање и дар исцељења примењује.
Здравље је кроз векове схватано као највећа вредност сваког човека, а данас, у околностима у којима смо се нашли разумемо то више и боље него икада.
Подружнице лекара Зрењанин броји скоро 500 чланова, највише лекара, али и стоматолога и биохемичара са територије Средњебанатског округа. Користим ову прилику да у име свих чланова Подружнице, Председништва Подружнице, најужег руководства, као и у своје лично име, упутим апел и подсетим на важност одговорног понашања сваког појединца према себи, својим ближњима и целој заједници. Поштовање препоручених мера, ношења маски, социјалне дистанце и избегавања непотребних контаката, праћење и слушање савета струке у садашњем тренутку је од највећег значаја за очување здравља сваког човека.
Понашајући се одговорно према себи и другима, Председништво Подружнице је ове године донело одлуку да нећемо организовати свечану вечеру, како је то до сада био обичај, као и да се кумство које је узето прошле године, с обзиром да нема услова да се свечано обележи и преда, преноси за наредну годину.

Кума Славе и председница Подружнице лекара Зрењанин,
Др Бојана Вјештица

Погледајте још

ПРЕДСТАВЉЕНИ НОВИ ЛЕКАРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ И СУБСПЕЦИЈАЛИСТИ

На конференцији за медије одржаној у Општој болници „Ђорђе Јоановић” Зрењанин, в.д.директора, др Игор Китареску …