Захвалница грађанима

Општа болница “Ђорђе Јоановић” Зрењанин је обележила свој јубилеј – 120 година постојања, свечаном академијом која је одржана у сали Народног позоришта “Тоша Јовановић” у Зрењанину.
Догађај је окупио велики број лекара како оних који су у радном односу, тако и оних у пензији, представнике Покрајинске владе, Средњобанатског округа, локалних самоуправа, здравствених установа из Србије, и свих сарадника.
»Данас је дан, када треба да се сетимо читаве плејаде великана који су беспоштедно давали, не само стручни, него и људски део свог бића и радили на унапређењу здравља и живота у овој средини. Пуних 12 деценија је наша болница успела да одржи имиџ високе стручности, домета и организације и да по томе остане упамћена и уписана у аналима медицине.« – рекла је др Гордана Козловачки М.Сц, директорка Опште болнице болнице Зрењанин у свом обраћању.
»Општа болница у Зрењанину је понос оснивача и данас делимо радост на овом великом јубилеју. Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију је у претходном периоду уложио преко 100.000.000,00 динара у опремање зрењанинске болнице. Ово је болница која је прва добила акредитацију на седам година што значи да је најбоља у квалитету пружања здравствене заштите. То није болница која је остала само на националном стандарду квалитета, него посдује и два ИСО стандарда, што значи да граница ове болнице није само Република Србија, него и регион и сигурно ће једног дана, када услуге буду могле да се наплаћују, пружати и пацијентима из окружења. Коришћењем соларне енергије, ова болница доказује да поседује висок степен друштвене и еколошке одговорности.« – истакла је др Данијела Станковић Баричак, помоћница покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику И демографију.
Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић честитао је руководству Болнице овај велики јубилеј “Обележавање 120 година рада једне установе јесте прилика да видимо шта смо урадили у неком претходном периоду и да ли смо достојни наших предака који су оснивали, градили и унапређивали болницу. Не смемо заборавити да су Зрењанинци деценијама издвајали свој допринос, издвајајући средства од својих плата и градили нову болницу. Град се такође укључује да помогне и колико је то могуће, унапреди рад зрењанинске болнице.
На крају свечаности представницима Покрајине, Средњобанатског региона, општина и здравственим институцијама уручене су захвалнице, а највећа захвалница намењена је грађанима Средњобанатског округа за допринос у градњи нове болнице.
Свечаној атмосфери допринели су октет зрењанинске филхармоније, оперска певачица Ана Алексић Шајрер и глумац Јовица Јашин.