Политика приватности и колачића

Ово је Политика приватности и колачића за веб локацију „Болница Ðорђе Јоановић“ доступну на домену http://bolnica.org.rs.

Шта су колачићи?

Колачићи (енг. cookies) су мали делови података који се чувају у текстуалним датотекама које се смештају на ваш рачунар или друге уређаје када се веб локације учитају у прегледач. Они се често користе за памћење вас и ваших склоности, било да се ради о једној посети (путем „сесијског колачића“) или за вишеструке поновљене посете (коришћење „упорног колачића“).
Колачићи сесије су привремени колачићи који се користе током ваше посете веб локацији и истичу када затворите прегледач.
Стални (упорни) колачићи користе се за памћење ваших подешавања на нашој веб локацији и остају на вашем рачунару или мобилном уређају, чак и након што затворите прегледач или поново покренете рачунар. Они пружају доследно и ефикасно искуство за вас када посетите нашу веб локацију или користите наше услуге.
Колачиће може поставити Веб локација („Колачићи прве стране“) или трећа стране, попут оних који послужују садржај на некој удаљеној веб локацији или пружају услуге оглашавања или аналитичке услуге („Колачићи треће стране“).
Ове треће стране могу вас препознати када посетите нашу веб локацију али такође и када посећујете одређене друге веб странице.
Као што је уобичајена пракса на скоро свим професионалним веб локацијама, тако и ова користи колачиће.
Ова страница описује које информације прикупљамо, како их користимо и зашто понекад морамо да чувамо ове колачиће. Такође ћемо објаснити како можете спречити њихово чување, али имајте на уму да то може смањити употребљивост или потпуно „прекинути“ функционалност одређених елемената веб локације.
За опште информације о колачићима погледајте чланак на: Wikipedia.

Како користимо колачиће?

Ми користимо колачиће из различитих разлога детаљно описаних у наставку. Нажалост, у већини случајева не постоје индустријске стандардне опције за онемогућавање колачића без потпуног искључивања функционалности и функција које додају веб локацији.
У случају да се колачићи користе за пружање услуге коју очекујете, препоручује се да оставите омогућене све колачиће ако нисте сигурни да ли вам требају или не.

Онемогућавање колачића

Употребу колачића можете спречити прилагођавањем поставки на вашем прегледачу (погледајте помоћ у вашем прегледачу за то). Имајте на уму да ће онемогућавање колачића утицати на функционалност ове и многих других веб локација које посећујете. Онемогућавање колачића обично ће резултирати и онемогућавањем одређених функционалности и карактеристика ове веб локације. Због тога се препоручује да не онемогућите колачиће.

Колачићи које постављамо

Колачићи који се односе на обрасце (forms)
Када податке предајете путем обрасца попут оног који се налази на страници Контакт, колачићи се могу поставити тако да памте ваше корисничке податке за будућу преписку.

Колачићи треће стране

У неким посебним случајевима користимо и колачиће које нам дају поверљиве треће стране(3d-party cookies). Следећи одељак садржи детаље на које колачиће треће стране можете наићи на овој веб локацији.
Ова веб локација користи Гугл аналитику(Google Analytics) која је једно од најраспрострањенијих и највернијих решења за аналитику на вебу и која нам помаже да схватимо како користите веб локацију и даје нам идеје на које начине можемо побољшати веб локацију. Ови колачићи могу пратити одређено понашање корисника попут дужине времена проведеног на веб локацији као и страницама које посећује, како бисмо наставили да стварамо информативан и атрактиван садржај.
Важно је напоменути да ови колачићи не садрже личне податке као што су имена и адресе е-поште и користе се искључиво за помоћ у побољшању вашег корисничког искуства.
Више информација о колачићима Google Analytics потражите на званичној страници: https://analytics.google.com

Више информација

Надамо се да вам је ово разјаснило одређене недоумице. Као што је раније поменуто, ако постоји нешто за шта нисте сигурни да ли вам треба или не, обично је сигурније да колачиће оставите омогућене, у случају да они утичу на неку од функција које користите на нашој веб локацији.
Међутим, ако још увек тражите додатне информације, можете нас контактирати путем једног од наших преферираних начина контактирања тј. посетом овог линка: http://bolnica.org.rs/kontakt/

Сагласност

Потврђујете да сте прочитали ову Политику и да се слажете са свим њеним условима и одредбама. Кориштењем ове наше веб локације и њених услуга, сагласни сте да прихватате нашу Политику приватности и колачића.

Измене и допуне

Задржавамо право да изменимо ову Политику која се односи на веб локацију или услуге у било ком тренутку. Када то учинимо, ревидираћемо ажурирани датум на дну ове странице. Континуирана употреба Веб странице након било каквих промена представља ваш пристанак на такве промене.

Овај документ је последњи пут ажуриран 27. јануара 2021.