Информације за пратиоце детета

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРАТИОЦА ДЕТЕТА У СЛУЖБИ ПЕДИЈАТРИЈЕ

 

 

Поштовани,

  Ваше дете се прима у нашу установу ради испитивања и лечења. Учинићемо све да оправдамо поверење које нам указујете. Ради здравља детета, као и несметаног одвијања рада на одељењу, молимо Вас да се придржавате одређених правила и савета.

  Уколико је Ваше дете остало у болници , а то нисте планирали, потребно је да донесете:

 прибор за личну хигијену, удобну дневну одећу-тренерку, пиџаму, папуче, пелене за једнократну употребу (уколико их дете користи).

  Дозвољено је оставити књиге, часописе, играчке (без писка ) подложне дезинфекцији.

Мобилне телефоне, новац, и друге вредне ствари уносите на сопствену одговорност. Установа не одговара у случају нестанка.Фотографисање није дозвољено.

Пушење је строго забрањено!

  Храна је обезбеђена, те је није потребно доносити јер се могу пореметити ток болести и резултати лабораторијских анализа. Врсту и количину хране коју желите да донесете одобрава лекар, а контролише медицинска сестра. Уколико је Ваше дете на  некој врсти специјалне дијете, обавезно пријавите лекару на пријему како би испланирали набавку хране која недостаје. Жвакаће гуме и семенке није дозвољено доносити.

  Уколико постоје лични ,етички или верски принципи који су Вам важни у третману Вашег детета, молимо вас да нас обавестите, а ми ћемо Вам изаћи у сусрет ако смо у могућности.

  Посете се одвијају свакодневно у периоду од 14h до 16h. У посети могу бити највише две особе истовремено. Молимо Вас да у посету не долазе особе које су болесне. Посета се одвија у просторији за то намењеној, никако у болесничким собама.

Ваше дете и Ви ћете делити собу са другом децом и мајкама, па Вас молимо да поштујете потребе других.  Деци није дозвољен излазак на терасу, као ни напуштање одељења без пратње медицинског особља.

  Информацију о стању Вашег детета, плануи лечења, терапији и свему што Вас занима добићете од вашег собног лекара у току визите. Уколико нисте остали као пратилац детета, информацију о здравственом стању можете добити усмено у личном контакту у периоду од 13h до 13:30h. Информације се дају искључиво родитељу или старатељу.

Број телефона: Одсека Одојче и мало дете је 023/513-240

                          Одсека Предшколско и школско дете је 023/513-243

 

Молимо вас да се Ви и Ваше дете придржавате кућнпог реда установе, који је истакнут на огласној табли.