РЕОРГАНИЗОВАН РАД УСТАНОВЕ

Обавештавамо суграђане да се због наглог повећања броја пацијената заражених вирусом Sars-Cov-2 и због повећане могућности интрахоспиталног ширења заразе, по инструкцији Покрајинског секретаријата за здравство, у Општој болници Зрењанин обуставља рад амбуланти Специјалистичке поликлинике почев од 16.11.2020. године, на период од 14 дана. За све заказане прегледе који су обухваћени периодом обуставе, биће одређени накнадни термини. Сви пацијенти који имају приоритетне упуте, сва хитна стања биће прегледана у Ургентном центру. Дијагностика, која је хитна за малигнитете и за остала хитна стања биће спроведена одмах.
Оперативни програм је редукован, раде се само хитне операције и малигнитети.
Служба педијатрије Опште болнице Зрењанин је пресељена у простор ОРЛ одељења. Зграда Педијатрије се користи за смештај лежећих пацијената оболелих од Корона вируса, са капацитетом од 51 болесничке постеље и 22 места са косеоником
У простору зграде Инфективног одељеања отворена је још једна амбуланта за преглед позитивних и пацијената сумљивих на Корона вирус. Испред обе амбуланте постављене су надстрешнице и шатори (захваљујући Градској управи и Црвеном крсту), као привремене чекаонице како пацијенти не би на отвореном чекали преглед.
У току су радови на санацији и адаптацији гасне инфраструктуре за медицински кисеоник и ваздух у згради Одељења психијатрије, капацитета 80 болесничких постеља, која ће одмах по завршетку и оспособљавању простора бити проширење Одељења инфектологије. Завршетак радова очекујемо за две недеље.
Што се тиче пацијената који захтевају неинвазивну и инвазивну механичку вентилацији до сада се Општа болница Зрењанин ослањала на Клинички центар Војводине, међутим уколико се тамо капацитети попуне, ти пацијенти ћесе збрињавати код нас.
Сво медицинско особље има довољно заштитне опреме. У Општој болници Зрењанин је само један потврђен случај заражавања у Болници, сви остали су заражени у својим личним контактима. Тренутно имамо 32 позитивна радника.
У Специјалистичкој поликлиници је у току октобра прегледано 8127 пацијената, у септембру 7678 пацијената.
У последња три дана број прегледа у амбуланти инфективног одељења је преко 100. Прилив пацијената је огроман.
Суграђане молимо за стрпљење и разумевање, сви болнички капацитети су усмерени на овај велики прилив грађана, у сваком тренутку здравствени радници пружају помоћ и лежећим и амбулантним пацијентима.

Погледајте још

И ОВОГ ВИКЕНДА – 14. И 15. АВГУСТА 2021. ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЗРЕЊАНИН

У склопу акције коју организује Министарство здравља Републике Србије, у суботу – 14. августа и …