Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

GRADONAČELNIK URUČIO POKLONE BEBAMA

Prva beba rođena u 2018. godini na Odeljenju ginekologije i akušerstva Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu je Anamarija. Ona se rodila 1. januara u 3.25 časova i drugo je dete porodice Munćan iz Radojeva.
Tradicionalno, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, zajedno sa direktorkom Bolnice, dr Ivanom Tešić je 1. januara obišao Porodilište i čestitao majkama praznik uručivši poklon pakete sa opremom i kozmetikom za bebe. Takođe, prvorođenoj bebi će biti uručeno auto-sedište, dar gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, što će dobiti sve bebe rođene na početku godine.
Direktorka, dr Tešić se zahvalila gradonačelniku, a ovom Odeljenju, jedinom u Bolnici poželela što više posla.
Šef Odseka neonatologije, dr Svjetlana Ždrale je iznela statističke podatke. U 2017. godini u Opštoj bolnici Zrenjanin je rođeno 1407 beba, što je 10 manje nego u 2016. godini, što znači da se nastavlja blabi pad nataliteta.
Gradonačelnik je rekao da je ova tradicija obilaska Porodilišta najlepši posao koji obavlja kao gradonačelnik. Istakao je da su u gradskom budžetu predviđene određene mere kako bi stimulisali roditelje na rađanje dece. Pre svega, te mere se ogledaju kroz jednokratnu pomoć svim prvorođenim bebama, od 50 000 dinara, a za svako drugo i treće dete po 35 000 dinara, a pomaže se i parovima da se ostavre u ulozi roditelja, te je starosna granica za vantelesnu oplodnju pomerena na 45 godina, što Zrenjanin izdvaja u odnosu na druge gradove u Srbiji.
Shodno pozitivnim aktivnostima koje sprovodi Grad Zrenjanin i Vlada Republike Srbije, nadamo se da će se trend pada nataliteta smanjiti.
AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov