Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

Projekti
Kroz realizaciju četvorogodišnjeg projekta Ministarstva zdravlja koji je finansiran iz kredita Svetske banke, "Razvoj zdravstva Srbije" (2004-2007), za restruktuiranje sistema zdravstvene zaštite, Zrenjaninska bolnica je postala model opšte bolnice u Srbiji, kao i pilot bolnice u Kraljevu, Valjevu i Vranju.

Restruktuiranje ovih bolnica podrazumevalo je rekonstrukciju objekata, investicije u medicinsku opremu, formiranje i unapređenje bolničkog informacionog sistema, edukaciju kadrova i reorganizaciju u cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga orijentisanih na potrebe građana.Projekat "Razvoj zdravstva Srbije" podrške reforme zdravstvene zaštite sadrži tri komponente:

1. Prestruktuiranje zdravstvene službe kroz restruktuiranje četiri regionalne opšte bolnice,

2. Finansiranje, zdravstvena politika i upravljanje sistemom zdravstvene zaštite,

3. Upravljanje, praćenje i evaluacija projekta.

Ovaj projekat u vrednosti od 20 miliona dolara se finansira iz kredita Svetske banke sa "grejs" periodom od 10 godina, rokom otplate 20 godina i godišnjom kamatnom stopom 0.75%.Građevinski radoviU okviru sprovođenja Projekta završena je rekonstrukcija dela od 1500m2 nove zgrade zrenjaninske bolnice, gde je smešteno Porodilište, Akušerska služba i neonatologija.

Vrednost radova iznosila je 873 000 evra.

Novi prostor Porodilišta obuhvata: prijemnu ordinaciju, sanitarni propusnik, predporođajnu salu, 4 porođajne sale, posleporođajnu salu, OP salu za carski rez, sestrinski punkt, 10 bolesničkih soba za porodilje i 4 bolesničke sobe poluintenzivne nege (ukupno 30 ležajeva), prostor neonatologije sa 25 postelja za bebe, sa prostorom za 10 inkubatora za nedonoščad, kao i sanitarne i pomoćne prostore i komunikacije.

Investicija je obuhvatala nabavku i montažu 2 lifta i montažu razvodnih kanala za etažu 04 (stacionar sa 100 postelja za hiruške grane).

U tenderskom postupku sprovedenom po procedurama Svetske banke, kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma GIK „Banat“ A.D. Zrenjanin.Informacioni sistemU okviru realizacije projekta, u Bolnicu i u primarnu zdrvstvenu zaštitu uložena su sredstva radi unapređenja informacionog sistema. Isporučena je računarska i mrežna oprema u vrednosti od oko 600.000 dolara. Računari su postavljeni na potrebnim mestima i povezani. U implementaciji informacionog sistema, pored razvojnog tima kompanije Spinnaker NT, članice ComTrade u projektu “Razvoj zdravstva Srbije”, ucestvovali su svi zaposleni u zrenjaninskoj bolnici. Sistem dnevno sve kontakte pacijenata sa pružaocima usluga (doktori, sestre, laboratorijske usluge, apoteka). Takode, automatski se generiše elektronska faktura za Republicki zavod za zdravstveno osiguranje kao i svi ostali zakonom utvrdeni izveštaji. Formirana je centralna baza pacijenata, tako da je pristup informacijama o pacijentu olakšan i dostupan u svakom trenutku.Stalno unapređenje kvaliteta zdravstvenih uslugaSprovedena je kontinuirana edukacija menadžera i osoblja. Održano je niz radionica, seminara iz oblasti unapređenja kavliteta zdravstvenih usluga. U samoj ustanovi je sprovedeno niz mera u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja.

U zrenjaninskoj bolnici je tokom prošle godine među prvima u Srbiji, sproveden proces akreditacije kao jedan od najznačajnijih mahanizama unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga.

AZUS

Brojač

Radio televizija Vojvodine

ARHIVA VESTI

IN MEMORIAM

Glavni meni

SPISAK IZDANJA POPULARNE BELETRISTIKE

Novi nacionalni vodiči

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov