Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

sreda 15 novembar 2017
OBELEŽENA LEKARSKA SLAVA – SVETI VRAČI KOZMA I DAMJAN
Lekarska slava – Sveti vrači Kozma i Damjan je obeležena u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin 14. novembra 2017. godine liturgijom i rezanjem Slavskog kolača u Hramu Uspeća Presvete Bogorodice, nakon čega je u Duhovnom centru “Prepodobni Rafailo Banatski” organizovan svečani prijem.U večernjim satima lekari su proslavu nastavili na tradicionalnom lekarskom balu koji je održan u hotelu „Vojvodina“.
Kumovi slave su bračni par dr Svjetlana Ždrale, šef Odseka neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i Mr sci dr Zdravko Ždrale, v.d direktora Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin. Kumstvo je preuzela dr Miloranka Kijurski, lekar Doma zdravlja Zrenjanin. >>
Bojan Vukov u sreda 15 novembar 2017 - 02:52:09
petak 10 novembar 2017
NAJAVA OBELEŽAVANJA LEKARSKE SLAVE
Lekarska slava – Sveti vrači Kozma i Damjan biće obeležena u utorak, 14. novembra, u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin.
U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice (ulica Svetosavska br.2) će u 09.00 h biti održana Liturgija i rezanje Slavskog kolača, a u 10.30 h je organizovan svečani prijem u Duhovnom centru „Prepodobni Rafailo Banatski“. Uveče, u 20.00 h u maloj sali hotela „Vojvodina“ je predviđena slavska večera, tzv. lekarski bal.
Kumovi slave su bračni par dr Svjetlana Ždrale, šef Odseka neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i Mr sci dr Zdravko Ždrale, v.d direktora Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.
Bojan Vukov u petak 10 novembar 2017 - 03:28:50
petak 27 oktobar 2017
SVETSKI DAN BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA
Povodom obeležavanja 29. oktobra, Svetskog dana borbe protiv moždanog udara, želimo da još jednom skrenemo pažnju na rasprostranjenost ove bolesti, značaj prevencije i ranog otkrivanja kao i o mogućnosti pravovremenog lečenja.
Akutni moždani udar je fokalni ili globalni poremećaj moždane funkcije koji naglo nastaje, traje duže od 60 min, a posledica je poremećeja moždane cirkulacije ili stanja u kojima protok krvi nije dovoljan da zadovolji potrebe mozga za kiseonikom i hranljivim materijama. Postoje dva tipa moždanog udara, ishemijski, kada dolazi do zapušenje krvnog suda, a koji se javlja u 75 do 80% slučajeva i hemoralgijski, kada dolazi do pucanja krvnog suda, koji je zastupljen u 20 do 25% slučajeva. >>
Bojan Vukov u petak 27 oktobar 2017 - 02:44:26
sreda 18 oktobar 2017
IZVRŠENA PROVERA PLANA ZA VANREDNE SITUACIJE U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN
Dana 18.10.2017. godine u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin izvršena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz Plana za vanredne situacije Opšte bolnice.
Izvedena je vežba pod nazivom „Plamen 17“, a koja je organizovana i sprovedena na osnovu Odluke o organizovanju i izvođenju vežbe i Elaborata za njeno izvođenje. Ovim dokumentima utvrđeni su ciljevi i zadaci vežbe.
Vežbom je rukovodila v.d. direktorka Opšte bolnice dr Ivana Tešić, a Ivan Dajić, šef Odseka odbrane i zaštite, koordinirao je i usmeravao vežbovne aktivnosti. >>
Bojan Vukov u sreda 18 oktobar 2017 - 06:53:27
ponedeljak 16 oktobar 2017
OBAVLJENI BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI - VELIKO INTERESOVANJE SUGRAĐANA

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin i Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin su u nedelju, 15.10.2017. godine organizovali besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je 125 sugrađana obavilo vađenja krvi na PSA (tumor marker prostate), a ultrazvuk abdomena je obavljen kod 241 sugrađana.
U Domu zdravlja Zrenjanin je obavljeno 55 ginekološkiš pregleda, u sklopu kojih je rađena i kolposkopija i PAPA test.
Niko od građana koji su pregledani nije imao ozbiljnijih tegoba koje bi zahtevale urgentno zbrinjavanje.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.

Bojan Vukov u ponedeljak 16 oktobar 2017 - 03:28:32
četvrtak 12 oktobar 2017
NOVA AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA U OPŠTOJ BOLNICI I DOMU ZDRAVLJA

U sklopu akcije koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 15.10.2017. godine će biti organizovani besplatni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin za sve građane.
Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to: laboratorijski nalaz PSA (tumor marker prostate), ultrazvuk abdomena i ginekološki pregled, a sprovodi se u cilju prevencije maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena.
U Opštoj bolnici Zrenjanin će se vršiti vađenje krvi na PSA (muškarcima starijim od 50 godina) u Biohemijskoj laboratoriji i ultrazvuk abdomena na Radiološkom odeljenju (veče pre ovog pregleda dolazi u obzir samo slaba večera, a ujutru ništa ne jesti i ne piti).
U Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin u Dispanzeru za žene će se vršiti ginekološki pregled.
Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani.

Bojan Vukov u četvrtak 12 oktobar 2017 - 07:05:44
OBELEŽEN SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
Svetski dan mentalnog zdravlja je ustanovljen 10. oktobra 1992. godine od strane Svetske federacije za mentalno zdravlje (World federation for mental health), kao dan kada na globalnom nivou širimo znanje, svest i zalažemo se za bolje mentalno zdravlje.
Institut za javno zdravlje Vojvodine, zajedno sa brojnim partnerima, ove godine se pridružuje kampanji i ovaj dan obeležava pod sloganom „Osloni se na mene sad ti“, a posebnu pažnju posvećuje poverenju. Ko je onaj na koga se mi možemo osloniti i poveriti? To je pitanje koje treba svi sebi da postavimo. >>
Bojan Vukov u četvrtak 12 oktobar 2017 - 06:04:33
petak 06 oktobar 2017
DRUŽENJE SAVEZA ZDRAVSTVENIH RADNIKA – TRADICIJA DUGA 43 GODINE

Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin i Udruženje zdravstvenih radnika Užice imaju veoma uspešnu saradnju i već 43 godine održavaju tradiciju druženja i organizovanja uzajamnih poseta, što je 2014. godine, na 40. godišnjicu druženja, krunisano bratimljenjem i potpisanom poveljom “Da traje večno…”
Ove godine domaćini su bili Užičani koji su ugostili 18 zdravstvenih radnika Srednjobanatskog okruga i tom prilikom organizovali posetu Spomen-kompleksu „Kadinjača“, aerodroma „Ponikve“, upoznavanje sa istorijskim značajem manastira „Rujno“ u Biosci i poseta selu Stapari.


Bojan Vukov u petak 06 oktobar 2017 - 01:31:00
utorak 03 oktobar 2017
SVETSKI DAN SRCA OBELEŽEN U ZRENJANINU
Prvi put se Svetski dan srca, akcija globalnog preventivnog karaktera sprovela u Zrenjanu od 28. do 29. septembra 2017 godine. u organizaciji Udruženja kardiologa Srbije Podružnice Banat i Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.
Ove godine tema Svetskog dana srca je prevecija kardiovaskularnih bolesti sa sloganom „Prenesi znanje, čuvaj svoje srce“. Pokušali smo da najširim društvenim slojevima ukažemo na značaj preventivnih mera za sprečavanje nastajanja, oboljevanja i umiranja od kardiovaskularnih bolesti. >>
Bojan Vukov u utorak 03 oktobar 2017 - 03:44:08
utorak 26 septembar 2017
ORGANIZOVANI PREGLEDI SUGRAĐANA NA TRGU SLOBODE POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA SRCA
Udruženje kardiologa Srbije će 29. septembra 2017. godine obeležiti Svetski dan srca, koji se organizuje na globalnom nivou i pod pokroviteljstvom Svetske federacije za srce (World Heart Federation) i Svetske zdravstvene organizacije (World Health Organization), a u Srbiji pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti i Ministarstva zdravlja. U Zrenjaninu će se po prvi put obeležiti ovaj datum u organizaciji podružnice Banat – Udruženja kardiologa Srbije i Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.
Tema ovogodišnjeg Svetskog dana srca je prevencija kardiovaskularnih bolesti sa fokusom na zdrav način života i životne navike, pod sloganom “Prenesi znanje, čuvaj svoje srce!”. Ova tema je posebno značajna za našu zemlju gde preko 50% stanovništva oboleva i umire od kardiovaskularnih bolesti.
Svetski dan srca biće obeležen u Zrenjaninu 29. septembra akcijom na Trgu slobode, gde će u periodu od 10 do 17 sati, građani moći da prekontrolišu krvni pritisak, šećer u krvi, težinu, i indeks telesne mase. >>
Bojan Vukov u utorak 26 septembar 2017 - 03:47:13
Idi na stranu   <<        >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov