Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

utorak 13 mart 2018
POKLONI POVODOM DANA ŽENA
Knjižara „Preporod“ iz Beograda je u saradnji sa Klubom zdravlja iz Zrenjanina 8. marta sprovela akciju doniranja poklona povodom Dana žena. Obišli su Službu ginekologije, Odeljenje onkologije, Odesk endokrinologije i Upravu, uručivši ženskom delu hospitalizovanih pacijenata i osoblja poklon pakete: knjigu, ružu, čestitku i časopis „Život i zdravlje“, izmamivši osmehe damama.
Bojan Vukov u utorak 13 mart 2018 - 04:05:49
ponedeljak 05 mart 2018
OPREDELJENA SREDSTVA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Dana 02.03.2018. godine su u Pokrajinskoj vladi direktorima 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara, za nabavku medicinskih aparata i druge opreme. To su, između ostalih, tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine, sedma po redu u Vojvodini, čime će biti stvoreni uslovi za adekvatan tretman neuroloških i vaskularnih bolesti. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 05 mart 2018 - 04:18:18
četvrtak 01 mart 2018
URUČENA DONACIJI OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN
Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin su 28.02.2018. godine posetili predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, predstavnici Udruženja građana „Duga“ iz Ade i „Efa“ iz Nove Crnje, na čelu sa predsednicom Vesnom Civrić. Zajedničkom saradnjom ostvarena je donacija Bolnici koja je stigla iz Nemačke zahvaljujući dr Elizabeti Fesl de Alemani, a obuhvata bolničke krevete, ormare, natkasne, dušeke, stolove, stolice, kolica za skupljanje veša, terapijska kolica i sl.
Ovom donacijom je kompletno zamenjen nameštaj u bolesničkim sobama na Odeljenju onkologije, sa Jedinicom za palijativnu negu. >>
Bojan Vukov u četvrtak 01 mart 2018 - 07:11:06
POVEĆAN BROJ ORTOPEDSKIH PACIJENATA TOKOM SNEŽNIH DANA
U poslednja tri dana, od kada su putevi prekriveni snegom i ledom, drastično je povećan broj povreda, najopterećenija je Prijemno trijažna ambulanta i Odeljenje ortopedije sa traumatologijom Opšte bolnice Zerenjanin. Prema rečima dr Vladimira Arbutinova, ortopeda i pomoćnika direktora za medicinska pitanja, u proseku je bilo 35 do 40 povreda dnevno, uglavnom lakih telesnih povreda. U poslednjih 24 sata su primljena 4 pacijenta sa teškim telesnim povredama, od toga tri preloma podkolenice i jedan prelom butne kosti. Svi su operisani, zbrinuti na Odeljenju ortopedije sa traumatologijom, dobro se osećaju i dobro se oporavljaju. Padovi sa bicikla su uglavnom bili uzrok teških telesnih povreda, pa apelujemo na građane da ovih dana kada su putevi prekriveni snegom i ledom ne voze bicikle.

Bojan Vukov u četvrtak 01 mart 2018 - 04:48:39
ponedeljak 26 februar 2018
VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA BESPLATNE PREVENTIVNE PREGLEDE
Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin je u nedelju, 25.02.2018. godine organizovala besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je urađeno 338 pregleda. Od toga je urađeno 120 kardioloških pregleda, 71 oftalmološki pregled, tumor marker za karcinom jajnika Ca-125 je uradila 91 žena, tumor marker za karcinom prostate PSA je uradilo 56 muškaraca.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.
Bojan Vukov u ponedeljak 26 februar 2018 - 08:18:37
petak 23 februar 2018
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 25.02.2018.

U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 25.02.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to:

  • kardiološki pregledi (merenje krvnog pritiska, EKG i merenje šećera u krvi), koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici, na šalteru broj 7.


  • Oftalmološki pregled, koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici na šalteru broj 6.


  • Laboratorijske analize tumor markera CA-125 (za karcinom jajnika kod žena) i PSA (za karcinom prostate kod muškarac).


Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).
Bojan Vukov u petak 23 februar 2018 - 13:47:12
utorak 20 februar 2018
SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD MALIGNIH BOLESTI

Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti, 15. februar, uspostavljen je 2002. godine od strane Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka, a danas se obeležava u više od 85 zemalja širom sveta. U Srbiji, prva udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti počela su sa radom početkom 90-ih godina prošlog veka. Na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja, Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti u našoj zemlji je 2013. godine postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja. >>

Bojan Vukov u utorak 20 februar 2018 - 05:50:51
utorak 30 januar 2018
PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE, ANA BRNABIĆ U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN – DO RODITELJSKOG DODATKA NA JEDAN „KLIK“
Roditelji novorođenih beba u Zrenjaninu od danas će moći da se za roditeljski dodatak prijave onlajn i to u porodilištu. Nova funkcionalnost informacionog sistema eBeba, koji već omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem – bez odlaska na šaltere različitih državnih institucija, predstavljena je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.
Početku rada druge faze projekta „Bebo, dobrodošla na svet“ u tom gradu prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović. >>
Bojan Vukov u utorak 30 januar 2018 - 07:26:09
ponedeljak 29 januar 2018
OBAVLJENI BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI – VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin je u nedelju, 28.01.2018. godine organizovala besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.
Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je pregledan 171 građanin, a urađeno je 184 pregleda. Od toga je urađeno 19 mamografija, 90 ultrazvučnih pregleda abdomena i 75 analiza krvi na tumor markere CEA i CA 19-9.
Niko od građana koji su pregledani nije imao ozbiljnijih tegoba koje bi zahtevale urgentno zbrinjavanje.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.
Bojan Vukov u ponedeljak 29 januar 2018 - 02:36:30
petak 26 januar 2018
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 28.01.2018.
U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28.01.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.
Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (koji se obavljaju na Odeljenju radiologije) i laboratorijske analize tumor markera CEA i Ca 19-9 (koje se obavljaju u Biohemijskoj laboratoriji).
Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola)

NAPOMENA za obavljanje pregleda:

• Mamografija se radi kod žena od 50 do 69 godina života, žena koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.

• Ultrazvuk abdomena – nakon 20.00 h prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.

• Analiza tumor markera CEA i Ca 19-9 se rade osobama koje imaju tegobe u smislu bolova u stomaku, koje gube na telesnoj težini ili imaju krv u stolici.

Bojan Vukov u petak 26 januar 2018 - 04:28:36
Idi na stranu   <<        >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov