Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"


POMOZITE PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBIDobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


četvrtak 15 mart 2018
ODRŽANA HUMANITARNA PRIREDBA U SKLOPU AKCIJE „DECA DECI“
U sklopu humanitarne akcije „Deca deci“ koju je pokrenula škola stranih jezika „New Age School“, na čelu sa Matildom Vencel, dana 13.03.2018. godine je održana priredba, četvrta po redu. Iznos ulaznice je na dobrovoljnoj osnovi, a sav prihod je namenjen renoviranju Službe pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin. >>
Bojan Vukov u četvrtak 15 mart 2018 - 07:47:39
utorak 13 mart 2018
DOĐITE NA HUMANITARNU PRIREDBU

Škola stranih jezika „New Age School“ iz Zrenjanina, po četvrti put organizuje humanitarnu akciju „Deca deci“.

Dana 13.03.2018. godine u 18.00 h, u sali bioskopa „Cinema“ će biti održana priredba, čiji su glavni akteri deca, polaznici New Age School. Iznos ulaznice je na dobrovoljnoj osnovi, a sav prihod je namenjen renoviranju Službe pedijatrije Opšte bolnice Zrenjanin.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju, da se družimo, zabavimo i pomognemo!

Bojan Vukov u utorak 13 mart 2018 - 04:09:00
POKLONI POVODOM DANA ŽENA
Knjižara „Preporod“ iz Beograda je u saradnji sa Klubom zdravlja iz Zrenjanina 8. marta sprovela akciju doniranja poklona povodom Dana žena. Obišli su Službu ginekologije, Odeljenje onkologije, Odesk endokrinologije i Upravu, uručivši ženskom delu hospitalizovanih pacijenata i osoblja poklon pakete: knjigu, ružu, čestitku i časopis „Život i zdravlje“, izmamivši osmehe damama.
Bojan Vukov u utorak 13 mart 2018 - 04:05:49
ponedeljak 05 mart 2018
OPREDELJENA SREDSTVA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Dana 02.03.2018. godine su u Pokrajinskoj vladi direktorima 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara, za nabavku medicinskih aparata i druge opreme. To su, između ostalih, tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine, sedma po redu u Vojvodini, čime će biti stvoreni uslovi za adekvatan tretman neuroloških i vaskularnih bolesti. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 05 mart 2018 - 04:18:18
četvrtak 01 mart 2018
URUČENA DONACIJI OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN
Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin su 28.02.2018. godine posetili predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, predstavnici Udruženja građana „Duga“ iz Ade i „Efa“ iz Nove Crnje, na čelu sa predsednicom Vesnom Civrić. Zajedničkom saradnjom ostvarena je donacija Bolnici koja je stigla iz Nemačke zahvaljujući dr Elizabeti Fesl de Alemani, a obuhvata bolničke krevete, ormare, natkasne, dušeke, stolove, stolice, kolica za skupljanje veša, terapijska kolica i sl.
Ovom donacijom je kompletno zamenjen nameštaj u bolesničkim sobama na Odeljenju onkologije, sa Jedinicom za palijativnu negu. >>
Bojan Vukov u četvrtak 01 mart 2018 - 07:11:06
POVEĆAN BROJ ORTOPEDSKIH PACIJENATA TOKOM SNEŽNIH DANA
U poslednja tri dana, od kada su putevi prekriveni snegom i ledom, drastično je povećan broj povreda, najopterećenija je Prijemno trijažna ambulanta i Odeljenje ortopedije sa traumatologijom Opšte bolnice Zerenjanin. Prema rečima dr Vladimira Arbutinova, ortopeda i pomoćnika direktora za medicinska pitanja, u proseku je bilo 35 do 40 povreda dnevno, uglavnom lakih telesnih povreda. U poslednjih 24 sata su primljena 4 pacijenta sa teškim telesnim povredama, od toga tri preloma podkolenice i jedan prelom butne kosti. Svi su operisani, zbrinuti na Odeljenju ortopedije sa traumatologijom, dobro se osećaju i dobro se oporavljaju. Padovi sa bicikla su uglavnom bili uzrok teških telesnih povreda, pa apelujemo na građane da ovih dana kada su putevi prekriveni snegom i ledom ne voze bicikle.

Bojan Vukov u četvrtak 01 mart 2018 - 04:48:39
ponedeljak 26 februar 2018
VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA BESPLATNE PREVENTIVNE PREGLEDE
Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin je u nedelju, 25.02.2018. godine organizovala besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je urađeno 338 pregleda. Od toga je urađeno 120 kardioloških pregleda, 71 oftalmološki pregled, tumor marker za karcinom jajnika Ca-125 je uradila 91 žena, tumor marker za karcinom prostate PSA je uradilo 56 muškaraca.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.
Bojan Vukov u ponedeljak 26 februar 2018 - 08:18:37
petak 23 februar 2018
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 25.02.2018.

U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 25.02.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to:

  • kardiološki pregledi (merenje krvnog pritiska, EKG i merenje šećera u krvi), koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici, na šalteru broj 7.


  • Oftalmološki pregled, koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici na šalteru broj 6.


  • Laboratorijske analize tumor markera CA-125 (za karcinom jajnika kod žena) i PSA (za karcinom prostate kod muškarac).


Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).
Bojan Vukov u petak 23 februar 2018 - 13:47:12
utorak 20 februar 2018
SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD MALIGNIH BOLESTI

Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti, 15. februar, uspostavljen je 2002. godine od strane Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka, a danas se obeležava u više od 85 zemalja širom sveta. U Srbiji, prva udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti počela su sa radom početkom 90-ih godina prošlog veka. Na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja, Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti u našoj zemlji je 2013. godine postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja. >>

Bojan Vukov u utorak 20 februar 2018 - 05:50:51
utorak 30 januar 2018
PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE, ANA BRNABIĆ U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN – DO RODITELJSKOG DODATKA NA JEDAN „KLIK“
Roditelji novorođenih beba u Zrenjaninu od danas će moći da se za roditeljski dodatak prijave onlajn i to u porodilištu. Nova funkcionalnost informacionog sistema eBeba, koji već omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem – bez odlaska na šaltere različitih državnih institucija, predstavljena je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.
Početku rada druge faze projekta „Bebo, dobrodošla na svet“ u tom gradu prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović. >>
Bojan Vukov u utorak 30 januar 2018 - 07:26:09
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov