Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


ELEKTRONSKA PRIJAVA BEBA U ZRENJANINU
U Republici Srbiji je u toku sprovođenje projekta „Bebo, dobrodošla na svet“, koji sprovode Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je planirano, do kraja godine trebalo bi da počne njegova primena u celoj zemlji.
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je ovaj projekat zaživeo i sprovodi se elekitronska prijava beba. Projekat omogućava roditeljima novorođene dece da lakše upišu dete u matičnu knjigu rođenih i dobiju zdravstvenu knjižicu i prijavu prebivališta.
Roditelji nakon rođenja deteta više ne moraju da trče po šalterima, već kada dobiju bebu, besplatno, za 15 minuta na jednom mestu izvrše prijavu, bez popunjavanja formulara.
Nakon toga, roditelji dobiju sms poruku da je prijavljivanje prošla uspešno, a na adresu prebivališta stignu potrebna dokumenta, kao i kartica zdravstvenog osiguranja i izvod iz maticne knjige rođenih.
Projekat "Bebo, dobrodošla na svet" je dobar primer saradnje između ministarstava , a najvažnije je da su roditelji zadovoljni tom uslugom jer im je omogućeno da prijavljivanje beba ne bude trauma.
Bojan Vukov u petak 21 oktobar 2016 - 04:15:39
INFORMACIJA
U skladu sa dopisom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Sektora za organizaciju zdravstvene službe, broj: 500-01- 1189/2016-02, u vezi informacija u sredstvima javnog informisanja koje se odnose na vesti o prodaji ličnih podataka porodilja, postavljamo na uvid ugovore koje bolnica ima sa Care Direct i DNA Global Group.
Care Direct - ugovor [preuzimanje]
DNA Global Group - ugovor [preuzimanje]
Bojan Vukov u ponedeljak 17 oktobar 2016 - 10:13:11
OBELEŽEN SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
Već tradicionalno, na Odseku dnevne bolnice Psihijatrije u Opštoj bolnici Zrenjanin je obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja – 10.10.2016. godine. Ovaj dan se u svetu slavi od 1992. godine. Ove godine pod sloganom „Minut do 12 za mentalne poremećaje“, sa ciljem podizanja svesti cele društvene zajednice da obrate pažnju na osobe sa mentalnim poremećajima.
Šef Dnevne bolnice Psihijatrije, dr Vesela Jašin Laletin je istakla da su najčešći uzroci koji dovode do mentalnih poremećaja stres, savremen način života, ekonomska situacija, nezaposlenost, ratna dešavanja. >>
Bojan Vukov u utorak 11 oktobar 2016 - 02:18:04
SARADNJA BOLNICE I DOMA ZDRAVLJA UVOĐENJE ELEKTRONSKOG ZAKAZIVANJA – MOLIMO GRAĐANE ZA TOLERANCIJU

U četvrtak, 6.oktobra 2016. godine održan je zajednički sastanak rukovodstva Opšte bolnice „Djordje Joanović“ i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina na čelu sa direktorima dr Jovanom Sekulićem i Mr Miodragom Subićem. Sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća, dr Mile Kovačević.
Neposredni povod za sastanak je uključivanje zdravstvenih službi našeg regiona u novi elektronski model komunukacije i zakazivanja pregleda pacijenata (IZIS) na svim nivoima zdravstvene zaštite od primarnih zdravstvenih ustanova (domovi zdravlja) do sekundarnih (opšte bolnice i specijalne bolnice) i tercijarnih ustanova – klinike i instituti koji je naložilo Ministarstvo za zdravlje Republike Srbije.>>
Bojan Vukov u ponedeljak 10 oktobar 2016 - 02:48:18
URUČENA DONACIJA KOMPANIJE DON-DON
Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 06.10.2016. godine posetio rukovodilac pekare zrenjaninskog ogranka kompanije DON-DON, Goran Radovanović, uručivši još jednu u nizu donacija – 600 pakovanja od 250 gr smrznutih peciva. Sledeći svoju opredeljenost da pomaže sve lokalne zajednice u kojima je prisutna, kompanija Don Don, u čijem sastavu posluje i zrenjaninski Žitoprodukt, uručila je danas kontigent donacije ustanovama u ovom gradu. Pored Bolnice, donacija je uručena i Školi za decu ometenu u psihofizičkom razvoju „9. maj“.
Bojan Vukov u četvrtak 06 oktobar 2016 - 05:13:58
Poziv sugrađanima – „Dan otvorenih vrata“ u Dnevnoj bolnici Psihijatrije
U ponedeljak, 10.10.2016. godine se obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja. Tradicionalno, Odsek dnevne bolnice Psihijatrije Opšte bolnice Zrenjanin će ovaj dan obeležiti, ove godine pod sloganom „Dan otvorenih vrata“. Tada svi zainteresovani mogu doći lično da se upoznaju sa prostorom, mogućnostima, načinima pronalaženja puta za početak rešavanja, eventualno lečenja svojih psihičkih smetnji i tegoba.
Pozivamo rodbinu pacijenata, zaposlene i sve zainteresovane sugrađane da nas toga dana posete u 10.30 h u zgradi Dnevne bolnice Psihijatrije.
Bojan Vukov u sreda 05 oktobar 2016 - 04:33:59
PREDSTAVLJENO NOVO RUKOVODSTVO BOLNICE
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 30.09.2016.godine održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno novo rukovodstvo kao i aktuelna dešavanja u Ustanovi.
Javnosti su se predstavili:
- V.D. Direktora Bolnice: dr Jovan Sekulić, specijalista ortopedije sa traumatologijom
- Pomoćnik direktora za medicinske poslove, obrazovanje i naučno-istraživački rad: dr Vladimir Arbutinov, specijalista ortopedije sa traumatologijom
- Pomoćnik direktora za organizaciju, koordinaciju i nemedicinske poslove: MSc Prof. Srđan Kalnak, master menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite
- Glavna sestra Bolnice: Andrijana Santovac >>
Bojan Vukov u petak 30 septembar 2016 - 07:28:23
INFORMACIJA O UVOĐENJU INTEGRISANOG ZDRAVSTVENOG INFORMACIONOG SISTEMA
U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin je počeo program po kome izabrani lekar u domu zdravlja zakazuje preglede kod lekara specijalista umesto pacijenta, preko aplikacije Ministarstva zdravlja Republike Srbije IZIS (Integrisani zdravstveni informacioni sistem). Za sada je novi program uveden na odeljenjima Radiologije, Infektologije, Dermatovenerologije i na Internom odeljenju. U toku narednog perioda planira se uvođenje na svim ostalim odeljenjima, tako da će vrlo brzo cela Bolnica biti obuhvaćena. Program je u potpunosti funkcionalan, pre svega za građane, a takođe i za zaposlene i ima za cilj kvalitetnije, brže i efektivnije pružanje zdravstvenih usluga. To u praksi znači da ćemo uz saradnju sa rejonskim ambulantama i domovima zdravlja smanjiti vreme čekanja na specijalističke preglede i da će naši sugrađani imati kvalitetnije zdravstvene usluge što apsolutno zaslužuju.

Bojan Vukov u sreda 28 septembar 2016 - 06:09:59
U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN OBELEŽEN SVETSKI DAN KONTRACEPCIJE
Na današnjoj konferenciji za medije u Opštoj bolnici Zrenjanin, povodom obeležavanja Svetskog dana kontracepcije, dr Milica Poučki, specijalista ginekologije i akušerstva je apelovala na mlade devojke da odaberu svog ginekologa i redovno se javljaju u savetovalište gde se najadekvatnije mogu posavetovati o načinima kontracepcije.
Kontracepcija je metoda sprečavanja neželjenih trudnoća. Primenjuje se i kod muškaraca i kod žena. Dr Poučki je ovom prilikom podsetila na vidove kontracepcije. Najčešći vidovi kontracepcije kod muškaraca su prekinuti snošaj kao prirodan vid kontracepcije, trajni vid kontracepcije je sterilizacija, a česta je upotreba kondoma kao mehaničkog vida kontracepcije. Kod žena postoji hormonska, intrauterina, mehanička, hemijska kontracepcija, prirodan vid kontracepcije, brza, urgentna kontracepcija i sterilizacija. U zavisnosti od načina primene kontracepcija može biti opšta i lokalna, takođe može biti privremena i trajna. Jedini trajni vid kontracepcije je sterilizacija.Sa kontracepcijom treba početi sa ulaskom u seksualne odnose, pa sve do 6 do 12 meseci nakon poslednje menstruacije.
Dr Poučki savetuje mlade devojke da ne krenu sa uzimanjem oralne kontracepcije same, nego u dogovoru sa svojim ginekologom, a nakon određenih pregleda. Skrenula je pažnju mladim devojkama da ni jedan vid kontracepcije, sem mehaničkog vida (kondom) ne štiti od seksualno prenosivih bolesti.
Bojan Vukov u utorak 27 septembar 2016 - 02:00:50
Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije u novom prostoru
Obaveštavamo sugrađane da se Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije od kraja avgusta nalazi u prizemlju zgrade Internog odeljenja (sa leve strane). Ovo odeljenje je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin formirano novembra 2009. godine. Od tada je bilo smešteno na 5. spratu zgrade Internog odeljenja, gde je Odeljenje reumatologije ustupilo deo svog prostora.
Prostor je adaptiran, funkcionalno dobro osmišljen, što omogućava lakši rad zaposlenima i ugodnije uslove za pacijente.
Bojan Vukov u petak 02 septembar 2016 - 03:52:20
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov