Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


INFORMACIJA O UVOĐENJU INTEGRISANOG ZDRAVSTVENOG INFORMACIONOG SISTEMA
U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin je počeo program po kome izabrani lekar u domu zdravlja zakazuje preglede kod lekara specijalista umesto pacijenta, preko aplikacije Ministarstva zdravlja Republike Srbije IZIS (Integrisani zdravstveni informacioni sistem). Za sada je novi program uveden na odeljenjima Radiologije, Infektologije, Dermatovenerologije i na Internom odeljenju. U toku narednog perioda planira se uvođenje na svim ostalim odeljenjima, tako da će vrlo brzo cela Bolnica biti obuhvaćena. Program je u potpunosti funkcionalan, pre svega za građane, a takođe i za zaposlene i ima za cilj kvalitetnije, brže i efektivnije pružanje zdravstvenih usluga. To u praksi znači da ćemo uz saradnju sa rejonskim ambulantama i domovima zdravlja smanjiti vreme čekanja na specijalističke preglede i da će naši sugrađani imati kvalitetnije zdravstvene usluge što apsolutno zaslužuju.

Bojan Vukov u sreda 28 septembar 2016 - 06:09:59
U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN OBELEŽEN SVETSKI DAN KONTRACEPCIJE
Na današnjoj konferenciji za medije u Opštoj bolnici Zrenjanin, povodom obeležavanja Svetskog dana kontracepcije, dr Milica Poučki, specijalista ginekologije i akušerstva je apelovala na mlade devojke da odaberu svog ginekologa i redovno se javljaju u savetovalište gde se najadekvatnije mogu posavetovati o načinima kontracepcije.
Kontracepcija je metoda sprečavanja neželjenih trudnoća. Primenjuje se i kod muškaraca i kod žena. Dr Poučki je ovom prilikom podsetila na vidove kontracepcije. Najčešći vidovi kontracepcije kod muškaraca su prekinuti snošaj kao prirodan vid kontracepcije, trajni vid kontracepcije je sterilizacija, a česta je upotreba kondoma kao mehaničkog vida kontracepcije. Kod žena postoji hormonska, intrauterina, mehanička, hemijska kontracepcija, prirodan vid kontracepcije, brza, urgentna kontracepcija i sterilizacija. U zavisnosti od načina primene kontracepcija može biti opšta i lokalna, takođe može biti privremena i trajna. Jedini trajni vid kontracepcije je sterilizacija.Sa kontracepcijom treba početi sa ulaskom u seksualne odnose, pa sve do 6 do 12 meseci nakon poslednje menstruacije.
Dr Poučki savetuje mlade devojke da ne krenu sa uzimanjem oralne kontracepcije same, nego u dogovoru sa svojim ginekologom, a nakon određenih pregleda. Skrenula je pažnju mladim devojkama da ni jedan vid kontracepcije, sem mehaničkog vida (kondom) ne štiti od seksualno prenosivih bolesti.
Bojan Vukov u utorak 27 septembar 2016 - 02:00:50
Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije u novom prostoru
Obaveštavamo sugrađane da se Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije od kraja avgusta nalazi u prizemlju zgrade Internog odeljenja (sa leve strane). Ovo odeljenje je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin formirano novembra 2009. godine. Od tada je bilo smešteno na 5. spratu zgrade Internog odeljenja, gde je Odeljenje reumatologije ustupilo deo svog prostora.
Prostor je adaptiran, funkcionalno dobro osmišljen, što omogućava lakši rad zaposlenima i ugodnije uslove za pacijente.
Bojan Vukov u petak 02 septembar 2016 - 03:52:20
U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE PROJEKTA “ZAŠTITA ŽENA OD SEKSUALNOG NASILJA”
Dana 21.07.2016. godine u Opštoj bolnici”Đorđe. .Joanović” Zrenjanin održan je sastanak predstavnika Opšte bolnice “Đorđe Joanović” u Zrenjaninui sa predstavnicima institucije Ombudsmana APV – za oblast ravnopravnosti polova, predstavnicima Centra za socijalni rad u Zrenjaninu i MUP - a povodom Projekta “ Zaštite žena od seksualnog nasilja”, koji je nastavak projekta “Zaustavi-zaštiti-pomozi, snažniji institucionalni odgovor na rodno-zasnovano nasilje u AP Vojvodini”. >>
Bojan Vukov u petak 29 juli 2016 - 04:42:52
Porodilište u Zrenjaninu dobilo aparat za proveru sluha kod beba
Posetom Opštoj bolnici "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu uspešno se nastavlja humanitarna akcija "Blic fondacije" - “Srce za decu”, čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.
Odseku neonatologije Opšte bolnice u Zrenjaninu je uručen 46-ti skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba u okviru ove akcije. Od danas svakoj bebi koja se rodi u zrenjaninskom porodilištu biće proveren sluh. >>
Bojan Vukov u sreda 20 juli 2016 - 07:02:45
URUČENA DONACIJA KOMPANIJE DON-DON
Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 19.07.2016. godine posetio rukovodilac pekare zrenjaninskog ogranka kompanije DON-DON, Goran Radovanović, uručivši donaciju – 300 kg smrznutih peciva. Pomoćnik direktora za medicinske poslove, Prim. mr sc med dr Dušan Velisavljev je iskazao zahvalnost na uručenoj donaciji.
Sledeći svoju opredeljenost da pomaže sve lokalne zajednice u kojima je prisutna, kompanija Don Don, u čijem sastavu posluje i zrenjaninski Žitoprodukt, uručila je danas u saradnji sa Bankom hrane novi kontigent donacije ustanovama u ovom gradu. Pored Bolnice, donacija je uručena i Školi za decu ometenu u psihofizičkom razvoju „9. maj“ i humanitarnom udruženju Duga.
U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. U Zrenjaninu kompanija pomaže rad pedijatrijske službe Opšte bolnice, ali i drugih ustanova kojima je pomoć potrebna, a svoju humanitarnu misiju nastaviće i u narednom periodu.
Bojan Vukov u sreda 20 juli 2016 - 04:58:57
CT APARAT JE U FUNKCIJI
CT aparat u opštoj bolnici "Đorđe Joanović" Zrenjanin koji je bio u kvaru od 19.05.2016. godine, je nakon popravke i izvršene dozimetrijske kontrole, u funkciji od danas (11.07.2016.).
MajaSladojevic u ponedeljak 11 juli 2016 - 04:53:33
Dečjem odeljenju uručena donacija od škole stranih jezika "New age School"
U petak, (08.07.2016.) u 12.00h Dečjem odeljenju Opšte bonice Zrenjanin uručena je donacija od strane škole stranih jezika "New age School" na čelu sa direktorkom Matildom Vencel.
Dan pre Međunarodnog dana deteta, 31.06.2016. je održana priredba sa decom iz ove škole kada je ujedno beleženo i 400 godinaod od smrti Šekspira, a u sklopu projekta "Deca deci". Od prodatih ulaznica je kupljen televizor za potrebe Pedijatrijske službe.
Bojan Vukov u petak 08 juli 2016 - 05:59:41
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN UČESNICA PROJEKTA “JAČANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE SREDNJOBANATSKOG OKRUGA”
Dana 6. jula 2016. godine direktorka Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Zrenjanin, MSc dr Gordana Kozlovački je prisustvovala dodeli u Klubu poslanika od strane Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja ugovora o finansijskim sredstvima u iznosu od 8.264.114,80 dinara, koja dobija Opšta bolnica Zrenjanin za projektat ”Jačanje zdravstvene zaštite Srednjobanatskog okruga” sa kojim je aplikovala na konkursu Ministarstva pravde. Od 1200 ustanova koliko je aplikovalo, 67 ustanova je dobilo projekat, a od tih 67su 22 zdravstvene ustanove, od čega samo 4 opšte bolnice, pri čemu je Opšta bolnica Zrenjanin je visoko ocenjena. Projekat je koncipirala dr Gordana Kozlovački, kao i njegovu metodologiju, a samu izradu je vodio i realizovao multidisciplinarni tim i medicinskih i nemedicinskih službi u najkraćem mogućem roku, za svega 7 dana! Gradjani mogu da osećaju benefite projekta već za 5-6 meseci.
U isto vreme, bolnica očekuje ishod jednog IPA i jednog ADRION projekta vezano za unapredjenje efikasnosti rada putem reorganizacije, modernizacije i telemedicine."
MajaSladojevic u sreda 06 juli 2016 - 03:50:06
INFORMACIJA ZA JAVNOST
Obaveštavamo sugrađane da ambulantni rad sa pacijentima u Opštoj bolnici Zrenjanin (Specijalistička poliklinika i dijagnostičke službe) u letnjem periodu (juli, avgust) počinje u 06.30 h i završava se u 13.30 h.
Ukoliko dođe do promena bićete na vreme obavešteni.
Bojan Vukov u utorak 05 juli 2016 - 03:42:38
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

Radio televizija Vojvodine

ARHIVA VESTI

IN MEMORIAM

Glavni meni

SPISAK IZDANJA POPULARNE BELETRISTIKE

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov