ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Поводом 7. априла, Светског дана здравља, Општа болница „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин, Дом здравља “Др Бошко Вребалов“ Зрењанин и Завод за јавно здравље Зрењанин су уз подршку Града Зрењанина обавили здравствене прегледе за заинтересоване суграђане. Акција је била организована у холу Градске куће, а вршила се провера вредности крвног притиска, шећера у крви и индекса телесне масе. Суграђанима су се придружили и градоначелник Симо Салапура и његов заменик Саша Сантовац, који су такође проверили своје здравље.
Лоши временски услови онемогућили су одржавање догађаја на Тргу слободе, како је првобитно планирано, али нису омели грађане да се у значајном броју одазову на позив и провере своје здравље. Прегледани је 107 суграђана.
Светски дан здравља обележава се широм света 7. априла сваке године, под покровитељством Светске здравствене организације (СЗО). Одлука да се овај дан обележава као Светски дан здравља донета је на оснивачкој скупштини ове организације, одржаној од 24. јуна до 24. јула 1948. године у Женеви, пошто је 7. априла исте године одлука о конституисању СЗО званично ступила на снагу након што је и последња држава чланица УН ратификовала ову одлуку.

Ове године, СЗО обележава 75. годишњицу од оснивања, под слоганом “Здравље за све”.

Погледајте још

СВЕТСКА НЕДЕЉА ДОЈЕЊА

Светска недеља дојења сваке године се обележава у више од 170 земаља света како би …