УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОДРУЖНИЦЕ ЛЕКАРА ЗРЕЊАНИН ЗА 2019. И 2020. ГОДИНУ

Подружница лекара Зрењанин сваке године додељује признања и годишње награде Друштва лекара Војводине (ДЛВ) за претходну годину. Због ванредне ситуације, прошле године није било прилике да се уруче награде за 2019. годину, тако да је то учињено приликом доделе награда за 2020. годину, у организацији Подружнице лекара Зрењанин, на челу са председницом Подружнице, др Бојаном Вјештица.
За 2019. годину, Годишња награда за заштиту народног зравља је додељена др Николети Ковачев, педијатру Дома здравља Зрењанин.
Уручено је 7 захвалница, и то:
Лекарима Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин: Прим. Др Јовану Секулићу- ортопеду, др Урошу Бачићу- кардиологу, др Дејану Бакићу- максилофацијалном хирургу, др Гези Шмит – васкуларном хирургу који је тада радио у Општој болници. Затим др Живојину Ђурићу – педијатру Дома здравља Зрењанин, др Ивани Костић – лекару Дома здравља Српска Црња и др Ђурђији Игић – лекару Дома здравља Сечањ.
Диплома је уручена Мр сци др Золтану Лазару кардиологу, а Плакета др Верици Милићевић спец. Стоматолошке протетике Дома здравља Зрењанин. Додељена је и Споменица Прим. Др Роси јелачић која нас је прерано напустила.
За прошлу , 2020.годину, због специфичне ситуације са Ковид инфекцијом није било могуће одржавати састанке уживо. Континуирана медицинска едукација се наставила кроз online тестове и online едукације. Новонастала епидемиолошка ситуација је захтевала и другачији приступ у професионалној али и административној организацији. Председништво Подружнице лекара Зрењанин је дало предлог ДЛВ-у да се установи нова награда – “Захвалница за ванредне ситуације”, у овом случају за допринос у борби против Kовид инфекције како појединцима, тако и установама. Предлог је на састанку Председништва ДЛВ у Новом Саду усвојен, јер и друге Подружнице су се суочиле са истим питањем као и ми, кога наградити и издвојити, односно како неког не наградити када су сви здравствени радници и сарадници на својим радним местима дали свој професионални и људски максимум.
Захвалнице за допринос у борби против Цовид инфекције за 2020. годину додељене су следећим здравственим установама:
Општој болници “Ђорђе Јоановић”, Специјалној болници за плућне болести “Др Васа Савић”, Заводу за јавно здравље у Зрењанину, Специјалној болници за рехабилитацију Русанда Меленци.
Такође, Домовима здравља “Др Бошко Вребалов” у Зрењанину, Житишту, Сечању, Српској Црњи и Новом Бечеју.
Захвалнице су добили и: Служба хитне медицинске помоћи у Зрењанину, Респираторни центар у Зрењанину, Одељење интерног, радиологије и анестезије Опште болнице у Зрењанину.
Појединачне захвалнице за допринос у борби против пандемије Kовид додељене су следећим лекарима: др Радивој Филипов (епидемиолог), др Светлана Попов, (епидемиолог), др Драган Тошић, (инфектолог), др Златко Папић (инфектолог), др Срђан Стевановић (инфектолог), др Милан Врањеш, (инфектолог), мр сци др Золтан Лазар, (интерниста).
Споменица је додељена поштованој др Жанки Субић, (епидемиологу), која је радећи у јеку епидемије оболела и на жалост преминула од последица Цовид инфекције.

Погледајте још

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ЕПИЛЕПСИЈЕ – ЉУБИЧАСТИ ДАН –

Светски дан подршке оболелима од епилепсије – љубичасти дан, обележава се 26. марта на свим …