УСПЕШНО СПРОВЕДЕНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЗРЕЊАНИН

 

Општа болница “Ђорђе Јоановић” Зрењанин је протекла два викенда (7, 8, 14. и 15. августа 2021. год.) била на располагању свим заинтересованим грађанима за превентивне прегледе које организује Министарство здравља Републике Србије, а који пружају могућност грађанима да без обзира да ли имају здравствено осигурање или не, провере своје здравље. Наша установа се  до сада  одазвала и учествовала у свим оваквим акцијама.

Обављени су општи интернистички прегледи, дерматолошки, офталмолошки, ендокринолошки, гинеколошки, гастроентеролошки,оториноларинголошки,уролошки,педијатријски, кардиолошки, хируршки, ортопедски, лабораторијске анализе, ултразвук абдомена и штитасте жлезде.

Грађани су се врло радо одазвали. Обављено је укупно 908 прегледа. Можемо рећи да је највеће интересовање било за ултразвук абдомена и ултразвук штитасте жлезде .

Све је прошло у најбољем реду, без инцидената и уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

На дерматологији је запажено да су се у односу на раније, јавили млађи пацијенти у већем броју, што указује на повећану свест младих о штетном зрачењу сунца и значају превентивних прегледа.

 

 

Погледајте још

ПРЕВЕНТИВНИ БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ 7. И 8. АВГУСТА 2021. У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЗРЕЊАНИН

У склопу акције коју организује Министарство здравља Републике Србије, у суботу – 7. августа и …