ГРАД ОБЕЗБЕДИО ДОДАТНУ ОПРЕМУ ЗА ТЕРАПИЈУ КИСЕОНИКОМ ЗА ЛЕЖЕЋЕ БОЛЕСНИКЕ ОБОЛЕЛЕ ОД ВИРУСА КОВИД-19

Град Зрењанин обезбедио је и уступио на коришћење Општој болници “Ђорђе Јоановић” Зрењанин опрему за терапију кисеоником за лежеће болеснике оболеле од вируса Ковид-19 – протокомере, које је директору болнице уручио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Ради се о 11 комада дуплих и 4 комада једноструких протокомера, са боцама за овлаживање (26 комада), са могућношћу контроле протока 0-15 литара у минуту. Вредност опреме је 400 хиљада динара.

Градоначелник је истакао да је ово само једна у низу помоћи коју је Град обезбедио у складу с потребама болнице.

– Иако је Општа болница “Ђорђе Јоановић” под ингеренцијом покрајинске администрације, овде се лече и добијају здравствене услуге наши суграђани и сигурно да је у интересу локалне самоуправе да допринесе квалитетнијем раду болнице.

Директор Опште болнице Зрењанин, др Игор Китареску, захваљујући се градоначелнику и Граду Зрењанину на донацији, каже да је ситуација у болници значајно боља, када је у питању зараза коронавирусом, да број хоспитализованих опада из дана у дан, као и проценат позитивних на тестирањима.

– Опрема коју смо добили сигурно ће допринети смањењу броја оболелих и ми од 1. jуна појачавамо капацитет рада Поликлинике и елективне хирургије. Ми смо и до сада радили у овим одељењима, али у мањем обиму, збрињавање хитних стања није ни престајало, а сада, с овим бројем пацијената, мањи број лекара ангажован је у ковид одељењу, па можемо да пружимо и остале услуге у већем капацитету – истакао је др Китареску.

Погледајте још

И ОВОГ ВИКЕНДА – 14. И 15. АВГУСТА 2021. ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЗРЕЊАНИН

У склопу акције коју организује Министарство здравља Републике Србије, у суботу – 14. августа и …