ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА РУКОВОДСТВОМ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ

На радном састанку у Општој болници “Ђорђе Јоановић“ Зрењанин 20.04.2021, на којем су присуствовали заменик градоначелника Зрењанина, Саша Сантовац, заменик начелника Градске управе Милош Королија, директор Опште болнице, др Игор Китареску и помоћници директора др Вања Кункин и МСц Срђан Калнак, тема је била о актуелна ситуација у тој здраственој установи, као и о планови за предстојећи период.

Састанак је, по оцени свих учесника, био веома садржајан, а директор Опште болнице др Игор Китареску оцењује га као најаву обимније и потпуније сарадње с локалном самоуправом.

Болница у Зрењанину припада покрајинском рангу здравствених установа и у планираној новој мрежи Србије требало би да има шири регионални карактер у односу на досадашњи, што подразумева и нешто другачији начин финансирања, али и инвестирања, о чему је такође било речи на овом састанку.

– Веома сам задовољан разговором, с обзиром на то да руководство болнице има озбиљне планове за предстојећи период. Пружићемо подршку болници у највећој могућој мери, посебно у овим тешким временима, када медицинари свакодневно воде борбу са овим опаким вирусом – истакао је заменик градоначелника Саша Сантовац

У протекле четири године, прилив средстава од стране Покрајине, намењен улагању у медицинску опрему и инфраструктуру, износио је више од 140 милиона динара. Од значајнијих инвестиција, опремљена је ангио сала, набављени су ултразвучни апарати, ендоскопски и лапараскопски стубови, ЕЕГ апарат за дуготрајна снимања, аутоклав за субстерилизацију, систем за дигитализацију РТГ апарата и бројна друга опрема, извршена је санација хидроизолације равних кровова и поправка вреловодног котла и пуштен је у рад нови компресор за ваздух, док су у протеклој години проширене гасне инсталације и извршена замена гасних подстаница за медицински кисеоник и ваздух, који је опредељен за лечење оболелих од вируса Ковид-19.

Погледајте још

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕСТРИНСТВА

Поводом Међународног дана медицинских сестара – 12. маја, градоначелник Зрењанина Симо Салапура организовао је пријем …