ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ЛЕЖЕЋИХ БОЛЕСНИКА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЗРЕЊАНИН

Eпидемиолошка ситуација је у погоршању, све већи број оболелих од Ковид инфекције се хоспитализује. Тренутно је у Општој болници смештено 64 болесника на два одсека Инфективног одељења – Инфективно 1 и Инфективно 2 , од тога је 60 позитивних , а 4 је у изолацији због сумње на Корона вирус.
Капацитети Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин су за сада довољни да задовоље потребе за новопристигле пацијенте. Број постеља намењених за болеснике оболеле од ковид инфекције је 150.
Смештају се пацијенти са средње тешком и тешком клиничком сликом. Тренутно је 10 болесника на респиратору.
У последња 24 сата је у амбуланти Инфективног одељења прегледан 91 пацијент, од тога је првих прегледа било 56, а контролних 35.
Од почетка фебруара у Општој болници Зрењанин поново ради Одељење специјалистичко консултативних прегледа, за прве и контролне прегледе. И поред овако тешке епидемиолошке ситуације, у претходних месец дана ово одељење је имало 4700 прегледа, што је око 60% капацитета редовног рада пре почетка пандемије.
Сви приоритетни упути и сва хитна стања се прегледају одмах.
Број зараженик медицинских радника је једноцифрен, чему је допринела правовремена и адекватна вакцинација, а један број радника је прележао болест и на тај начин стекао имунитет.
Директор Опште болнице Зрењанин др Игор Китареску је апеловао да се грађани придржавају свих епидемиолошких мера, да се пријаве за вакцинацију, како бисмо великим бројем вакцинисаних достигли колективни имунитет.

Погледајте још

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ЕПИЛЕПСИЈЕ – ЉУБИЧАСТИ ДАН –

Светски дан подршке оболелима од епилепсије – љубичасти дан, обележава се 26. марта на свим …