НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ И ДИРЕКТОР БОЛНИЦЕ

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је угостио директора Опште болнице др Игора Китареску и др Срђана Стевановића, специјалисту инфектологије Опште болнице “Ђорђе Јоановић”. Др Срђан Стевановић је добитник Златне медаље поводом Дана државности Републике Србије за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести Ковид 19.
Др Стевановићу указана је част када је у председништву Републике Србије примио признање на Дан државности, чиме је председник Србије Александар Вучић посредно захвалио и свим зрењанинским лекарима који се су протекле године налазили у првим редовима борбе против пандемије. На то је указао и градоначелник Зрењанина, речима да је признање потврда рада др Стевановића, али и свеукупног ангажовања Опште болнице и читавог здравственог система у нашем граду.
“Свесни смо чињенице да локална самоуправа не може на прави начин да се одужи здравственим радницима, покушали смо то да урадимо доделом Награде града Зрењанина здравственим установама, свима који су се борили против пандемије, а користим и ову прилику да им се још једном јавно захвалим. Уједно и апелујем на све суграђане да се придржавају прописаних мера у циљу спречавања ширења заразе”, истакао је градоначелник.
Др Срђан Стевановић десет година запослен је на инфективном одељењу Опште болнице Зрењанин. Како је истакао, признање није очекивао и оно за њега представља изузетну част. Протекли период био је веома тежак у раду и он се нада да се више неће поновити.
“Ово је први пут да смо се сви срели с једном тежом и масовном епидемијом, било је раније епидемија других заразних болести, али са мање оболелих и краћег трајања, тако да у мојој каријери ово представља потпуно ново искуство. Саветовао бих свим суграђанима да се вакцинишу.”
Говорећи о тренутној ситуацији , директор Болнице др Игор Китареску навео је да је од инфекције коронавирусом на болничком лечењу тренутно око 30 пацијената, од којих је 5 на респиратору.
„Нисмо смањивали капацитете, с обзиром да смо тренутно једина болница у региону која је остала у ковид систему. Из превентивних разлога смо задржали 150 кревета намењених смештају ковид-болесника“. Подсетио је да амбуланта за оболеле од коронавируса ради у континуитету 24 сата, а сада се дневно обави између 60 и 70 прегледа.

Погледајте још

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕСТРИНСТВА

Поводом Међународног дана медицинских сестара – 12. маја, градоначелник Зрењанина Симо Салапура организовао је пријем …