ИЗВРШЕНА ЈЕ РЕДОВНА ГОДИШЊА ПРАКТИЧНА ПРОВЕРА ПЛАНСКИХ РЕШЕЊА ИЗ ПЛАНА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ

Дана 24.10.2020. године у Општој болници „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин извршена је редовна годишња практична провера планских решења из Плана за ванредне ситуације Опште болнице.

Изведена је вежба која је организована у кругу Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин. Због тренутне ситуације са вирусом COVID-19 изведена је без учешћа Ватрогасно спасилачке јединице и без запослених са других одсека. Вежба је била интерног карактера а циљ вежбе био је да се провери обученост Службеника обезбеђења, за извршавање задатака у случају избијања пожара и провера њихове спремности.

Том приликом је симулиран пожар у кругу болнице на отвореном, а за гашење употребљена сва расположива средства. Активирана су два мобилна пожарна апарата након чега је употребљен и хидрант који се налази у близини. Ггашење је покушано комбиновано уз коришћење пене и воде.

Задаци који су постављени пред учеснике су били следећи: идентификација пожара и покушај његовог гашења у почетној фази мобилним против-пожарним апаратима, као и спречавање ширења пожара до доласка Ватрогасно спасилачке јединице употребом хидранта.

Службеници обезбеђења су све задатке који су им били додељени извршили по плану и циљ ове вежбе је остварен.

Погледајте још

ПРВА БЕБА РОЂЕНА У НОВОЈ ГОДИНИ – ДЕЧАК

Прва беба рођена у Зрењанину у 2021. години је дечак рођен у 11,47h. Тежак је …