АКТИВНОСТИ ЦЕНТРА ЗА ЖРТВЕ СЕКСУАЛНОГ НАСИЉА

У Општој болници „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин је 28.09.2020. године одржан састанак радне групе Центра за жртве сексуалног насиља на којем је присуствовала Ана Грахам, докторка из Уједињеног Краљевства специјализована за репродуктивно и сексуално здравље са искуством рада у лондонском центру за жртве сексуалног насиља. Састанак је организован у оквиру пројекта Центра за подршку женама „Услуга центара за жртве сексуалног насиља у Србији доступна у време пандемије и у пост кризном периоду“ који је подржан од стране UN Women у Србији (Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена).
Присуствовала је директорка Центра за подршку женама Биљана Степанов, координаторка центара за жртве сексуалног насиља у Војводини Даница Тодоров и Зорана Катарановски и Андријана Човић из UN Women, као и чланови радне групе Опште болнице Зрењанин, на челу са координаторком др Милицом Поучки.
Присутне је поздравио и захвалио се на досадашњој успешној сарадњи помоћник директора за медицинска питања Опште болнице Зрењанин др Игор Китареску.
Састанак је уприличен у циљу унапређења рада Центра за жртве сексуалног насиља, који у Општој болници Зрењанин функционише од 2016. године, оформљен у оквиру пројекта „Заустави-заштити-помози, снажнији институционални одговор на родно засновано насиње у АП Војводини“. Током трајања Пројекта, у АП Војводини је формирано 7 центара за жртве сексуалног насиља: Нови Сад, Вршац, Суботица, Сомбор, Сремска Митровица, Кикинда и Зрењанин. По завршетку Пројекта остала су да функционишу три центра: Нови Сад, Кикинда и Зрењанин.

На састанку су присутни упознати са начином рада, функционисања, организовања, пружања помоћи женама жртвама сексуалног насиља у Уједињеном Краљевству, где је цео рад ових центара финансиран од стране државе.

ТЕЛЕФОН ЗА ЖРТВЕ НАСИЉА: 0800-10-10-10

Погледајте још

ПРВА БЕБА РОЂЕНА У НОВОЈ ГОДИНИ – ДЕЧАК

Прва беба рођена у Зрењанину у 2021. години је дечак рођен у 11,47h. Тежак је …