МЕЂУНАРОДНИ ДАН MEДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА

Међународни дан медицинских сестара (12. мај) и Међународни дан бабица (5.мај) су ове године у Општој болници Зрењанин обележени након завршетка ванредне ситуације.
Светска здравствена организација је 2020. годину прогласила за „Годину медицинских сестара и бабица“ указавши на значај ових професија у здравственој заштити.
Општа болница „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин и Удружење здравствених радника Опште болнице Зрењанин су поводом обележавања ових датума уручиле Посебна признања за залагање и посебан допринос на унапређењу квалитета рада у струци појединцима и одељењима.
Поводом Међународног дана медицинских сестара и техничара посебна признања су уручена медицинским сестрама: Андријани Сантовац, Моники Сабо, Николини Лолић, Николи Николићу, Деси Бељин, Дрени Грубишић, Јелени Радованов и Слађани Кнежевић.
Групна признања су уручена Одељењу за пријем и збрињавање ургентних стања са амбулантама ПТА 2 и ПТА 3 и Одсек хемодијализе.
Поводом обележавања Међународног дана бабица посебна признања су уручена бабицама: Данијели Зељковић, Еви Радосав и Жељки Михајлов.

Погледајте још

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ЕПИЛЕПСИЈЕ – ЉУБИЧАСТИ ДАН –

Светски дан подршке оболелима од епилепсије – љубичасти дан, обележава се 26. марта на свим …