НОВИ МОБИЛНИ ОПЕРАЦИОНИ СТО ЗА ПОТРЕБЕ ОРТОПЕДИЈЕ СА ТРАУМАТОЛОГИЈОМ

Ове године Општа болница Зрењанин је од покрајинског секретаријата за здравство добила значајна средства, 33.415.000,00 динара.
За 7,76 милиона динара купљен је сто са електрохидрауличким подешавањем, који се користи у ортопедској хирургији и трауматологији.
Др Јован Секулић – специјалиста ортопедије са трауматологијом је истакао да овај сто омогућава бржи и лакши рад у операционој сали и операције које радимо су ефикасније, безболније, са мањим губитком крви и бржим зарастањем, краћим боловањима и опоравком, и самим тим краћим задржавањем у болници.
„ Да бисмо уопште могли да размишљамо о компликованим хируршким захватима у лечењу ортопедских болести и трауматологији локомоторног система, први корак је добар операциони сто, као што је овај. Он је предвиђен за хладне, планиране операције у ортопедској хирургији, али и за преломе локомоторног система. Сто има специјалне наставке, који се могу користити да би се обавиле и веома захтевне операције – напомиње Секулић. Претходни операциони сто за потребе ортопедије набављен још 2003. године.
Сто ће бити коришћен за лечење ортопедских болести, и то артроскопије, остеотомије, артропластике, протезе кука… Трауматологија ће се и даље радити у Ургентном центру, али ће у случају потребе нови сто моћи да послужи и при санирању прелома.

Погледајте још

Захвалница пацијента

Zashvaljujući njima,još uvek dišem, medicinarima zahvalnicu pišem! Za spas drugih,daruju sebe, znanjem spasavaju mene i …