III НАЦИОНАЛНИ КОНГРЕС ГЛАВНИХ СЕСТАРА СРБИЈЕ ОДРЖАН У ЗРЕЊАНИНУ

Трећи Национални конгрес главних сестара Србије са међународним учешћем, под мотом „Пронађи инспирацију“ је одржан у хотелу Војводина, у организацији Савеза удружења здравствених радника Србије и Друштва медицинских сестара-техничара и бабица Србије, под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије.

Конгрес је одржан у периоду 28.11 – 01.12.12.2019. године. Аредитован је за лекаре специјалисте свих специјалности, медицинске сестре, здравствене техничаре, лабораторијске техничаре, физиотерапеуте и друге.

На свечаном отварању госте су поздравили др Вицко Ференц, државни секретар у Министарству здравља, помоћник градоначелника Симо Салапура, директорка Опште болнице “Ђорђе Јоановић” Зрењанин, др Ивана Тешић, директорка Дома здравља Зрељанин, др Гордана Ђурић, председница Савеза здравствених радника Србије, Мр.сц.мед Радмила Нешић, а као домаћин, испред Савеза здравствених радника Зрењанин, председница Ђурђица Шљапић.

Бројни здравствени радници Србије присуствовали су великом броју стручних предавања и интерактивних радионица, у којима су учествовале главне сестре и техничари из целе Србије са гостима из Словеније, Македоније и окружења.

Погледајте још

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ЕПИЛЕПСИЈЕ – ЉУБИЧАСТИ ДАН –

Светски дан подршке оболелима од епилепсије – љубичасти дан, обележава се 26. марта на свим …