ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА И МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА

Међународни дан медицинских сестара и техничара – 12. мај и Међународни дан бабица – 5. мај обележени су у Општој болници „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин свечаним скупом и уручењем признања медицинским сестрама и техничарима и бабицама, као и једном одељењу.

Главна сестра Болнице – Андријана Сантовац и главна сестра Службе гинекологије и акушерства – Кристина Пјевац су поздравиле скуп, честитале празник свим медицинским сестрама, техничарима и бабицама присетивши се Флоренс Најтингејл, рођене 12. маја 1820. године, као оснивача сестринства. Реформе и мере у санитетској служби и нези рањеника и болесника, које је она успоставила пре више од једног века и данас се користе.

Помоћник директора за медицинске послове др Владимир Арбутинов је указао на значај ове професије и пожртвованост и посвећеност свих који се њоме баве.

Признања за дугогодишњи рад и залагање добиле су следеће медицинске сестре и техничари: Милка Шакотић, Гордана Смиљанић, Марија Ковачевић и Милица Кљајић, као и акушерске сестре, у народу познате као бабице: Вроника Балинт и Славица Милеуснић. Ове године награда је припала Одељењу опште хирургије.

Погледајте још

ДОЗВОЉЕНЕ ПОСЕТЕ ЛЕЖЕЋИМ ПАЦИЈЕНТИМА

На основу дописа Министарства здравља Републике Србије, укида се Одлука Министарства здравља о забрани посета …