ЕУРОМЕЛАНОМА ДАН

Обавештавају се грађани да ће 13. маја 2019. године моћи да обаве преглед сумњивих младежа без упута и бесплатно у Специјалистичкој поликлиници Опште болнице Зрењанин, шалтер бр. 11 – кожно. Повод је Европски дан борбе против меланома – ЕУРОМЕЛАНОМА 2019.
Сви заинтересовани грађани могу да се пријаве за преглед путем телефона од 6. до 8. маја од 08.00 до 20.00 h, путем бесплатне телефонске линије на број: 0800 222 888.
Грађани који не успеју да се пријаве не треба да брину јер се овакви прегледи врше свакодневно уз упут.
Еуромеланома је паневропска кампања превенције рака коже која има за циљ да свима пружи информације о превенцији, раној дијагностици и лечењу рака коже. Започета у Белгији 1999. године, ова кампања се проширила на 29 земаља. Србија је од 2008. године укључена у паневропску, хуманитарну, скрининг кампању против рака коже, а Општа болница Зрењанин је од самог почетка учесница.
Кампања Еуромеланом је званична медијска кампања Европског удружења за дерматолошку онкологију и Европске академије за дерматологију и венерологију, а спроводи се под покровитељством Министарства здравља.

Погледајте још

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Обавештавамо грађане да у току трајања забране посета пацијентима у Општој болници „Ђорђе јоановић“ Зрењанин, …