ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПОРОДИЛИШТЕ – ДУЊА ПРВА БЕБА У НОВОЈ ГОДИНИ

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је првог јануара посетио Породилиште Опште болнице Зрењанин, свим мајкама честитао Нову годину и уручио пригодне поклоне бебама, поклон-пакете са опремом и козметиком, које Град Зрењанин обезбеђује у сарадњи с Апотеком Зрењанин. Такође, прве две бебе рођене у 2019. години добиле су на поклон и дечја ауто-седишта, дар Савета за безбедност саобраћаја на путевима Града Зрењанина, а исти поклон добиће већи број беба које ће се у Зрењанину родити на почетку ове године. 

Прву бебу Дуњу у Новој години у нашој установи донела је на свет  Весна Лакатуш из Александрова, ујутру у 03.06 h. Тешка је 4,250 kg и дуга 53 cm

Директорка Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ др Ивана Тешић захвалила се, у име породиља и беба са, у име запослених и у своје лично име, градоначелнику и Градској управи на традиционалној додели поклона који ће значити и мајкама и бебама.  

„Ако би у болници тражили место са највише радости и позитивне енергије, онда је то свакако породилиште. Овде се свакодневно рађа нови живот, рађа се родитељство и драго ми је што баш с овог места имам прилику да пожелим суграђанима срећну Нову 2019. годину и да им сваки дан буде испуњен радошћу и здрављем и да им се испуне све жеље које су себи замислили“, истакла је др Тешић.

Дежурни гинеколог-акушер др Милица Поучки изнела је статистичке податке о новорођеним бебама у претходној години, на основу којих је рођено 13 беба мање него у 2017. години.  

У 2018. години имали смо 1381 порођај и рођено је 750 дечака и 644 девојчице, имали смо 13 близанаца. Царским резом завршено је 365 порођаја. 

Погледајте још

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ЕПИЛЕПСИЈЕ – ЉУБИЧАСТИ ДАН –

Светски дан подршке оболелима од епилепсије – љубичасти дан, обележава се 26. марта на свим …