СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 123 ГОДИНЕ ОД ОСНИВАЊА БОЛНИЦЕ

Општа болница „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин је у присуству бројних запослених, градских челника и званица свечано обележила 123 године од оснивања.
Присутне је поздравила директорка Опште болнице др Ивана Тешић, која се осврнула на најбитније моменте који су обележили 2018. годину.
Ову годину обележило је увођење нове процедуре у раду Ангио сале, 13. јуна почели смо са уградњом стентова код наших пацијената. Рад сале је још увек под надзором Института за кардио-васкуларне болести у Сремској Каменици, али наша екипа на челу са др. Урошем Бачићем самостално одрађује катетаритзацију срца и то је велики напредак за нас и надам се да ћемо сваке године моћи да направимо корак даље у раду Ангио сале. У нашој болници од ове године се поново раде операције штитне жлезде и од октобра месеца др Марија Ђујић и др. Растислав Пирко, наши општи хирурзи, успешно раде ове процедуре, а то је веома битно за наше пацијенте, да не морају да иду у установе терцијарног рада, него да се лече овде код нас. Ову годину обележила је и важна посета спољашњег стручног надзора из Министарства здравља који су оценили стручност и квалитет рада већине нашег одељења. Оцене које смо добили су изузетно, пре свега захваљујући залагању и пожртвовању свих запослених.
На основу конкурса, од Покрајинског секретаријата за здравство смо у овој години добили значајна средства, укупног износа 63,364.643.00 динара, којима смо обезбедили неопходну опрему, хитне поправке и грађевинске радове. Тако је решен вишегодишњи проблем рада расхладног постојења чилера, као и санација хидроизолације равног крова објекта Нове болнице. Набављена је неопходна медицинска опрема, нпр. два ултразвучна апарата, подни стационарни РТГ апарат, апарати за анестезију, кардиологију, лабораторију, трансфузију, ортопедију, гастроентерологију и урологију, такође је поправљен ЦТ апарат.
Др Тешић је подсетила да је током целе године наша установа активно учествовала у бесплатним превентивним прегледима у организацији Министарства здравља за све грађане, а прегледан је велики број пацијената (око 3 000).
Поред ових, организовали смо превентивне бесплатне прегледе поводом обележавања Светског дана срца, поводом обележавања Националног дана борбе против рака дојке, као и цела недеља превентивних уролошких прегледа у склопу манифестације “Мовембар”.
Од самог почетка, наша установа је активан учесник Пројекта “Заустави – заштити –помози” који реализује Покрајински секретаријат за здравство у сарадњи са Центром за подршку женама из Кикинде. Тако смо ове године, у циљу промовисања организовали трибину у Градској кући, а недавно и дан отворених врата у Центру за жртве сексуалног насиља.
Наш град је и ове године био домаћин Другог Националног конгреса главних сестара Србије са међународним учешћем, а том приликом главна сестра Опште болнице Зрењанин Андријана Сантовац представила је рад наше установе заједно са колегиницама које су представиле рад Ангио сале и пројекта “Бебо добродошла на свет”.
Трудимо се да обележимо и бројне значајне датуме попут Светског дана менталног здравља, Дана борбе против можданог удара, Светске недеље дојења, Месеца борбе против рака дојке, и многих других, тако да иако смо установа секундарне здравствене заштите, на овај начин делујемо превентивно и едукативно на наше грађане, а то не бисмо могли без добре сарадње са свим нашим локалним медијима.
Др Тешић је похвалила Службу педијатрије, која је својим личним ангажовањем, солидарношћу и трудом успела да прикупи значајна средства за адаптацију и опремање.

Овом приликом уручено је 92 посебна признања за запослене са 25, 30 И 35 година радног стажа.
Свечаност су својим наступом улепшала деца из Културно уметничког друштва “Ђерђеф”.

Погледајте још

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ СУГРАЂАНА ВЕЛИКА

У оквиру превентивних прегледа штитасте жлезде, који су организовани у око 170 здравствених установа широм …