ПРЕДСТАВНИЦИ РОТАРИ КЛУБА ЗРЕЊАНИН УРУЧИЛИ ДОНАЦИЈУ СЛУЖБИ ПЕДИЈАТРИЈЕ

Службу педијатрије Опште болнице Зрењанин су посетили представници Ротари клуба Зрењанин, на челу са Фјодором Ћирићем и уручили значајну донацију .
Поводом обележавања јубилеја – 20 година од поновног оснивања Ротари Клуба Зрењанин, Била је организована сликарска колонија уз помоћ др Томислава Севановића. Након тога слике су продате на хуманитарној вечери коју је организовао Ротари клуб. Сав приход је намењен куповини неопходних ствари за Службу педијатрије.
Уручена је донација вредна око 300.000,00 динара а састоји се од два сува пулта за преповијање беба, једног мокрог пулта за купање беба, два компјутера са припадајућим елементима и два ласерска штампача.
Према речима Фјодора Ћирића, председника Ротари клуба Зрењанин, циљ те организације је да помогне и допринесе заједници, пре свега кроз организовање хуманитарних акција.
Овом приликом је и Горјана Поњевић Балани, чланица Ротари клуба, даровала вртићу Службе педијатрије мини дечију куглану и једну дрвену јелку за кићење.
Руководилац Службе педијатрије, др Татјана Станковић, захвалила се члановима Ротари клуба Зрењанин, који су се на овај начин придружили многобројним донаторима који у претходних неколико месеци несебично помажу реновирање и опремање овог одељења.
-Захваљујући њима, успели смо да обновимо подове, преградне зидове, да заменимо пултове за купање и повијање беба и да оплеменимо чекаонице. Тренутно се реновирају два тоалета и кречи се Одсек за предшколску и школску децу. Акције помоћи пре свега су покренула деца која су препознала да простор где се њихови вршњаци лече, треба да буде лепши и угоднији – рекла је др Станковић.

Погледајте још

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ СУГРАЂАНА ВЕЛИКА

У оквиру превентивних прегледа штитасте жлезде, који су организовани у око 170 здравствених установа широм …