ХАВАРИЈЕ НАКОН НЕВРЕМЕНА – СВИ ПАЦИЈЕНТИ ЗБРИНУТИ

У невремену које је 03.08.2018. године захватило Зрењанин са великом количином падавина, у Општој болници „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин је дошло до хаварија.

Др Владимир Арбутинов и МСц проф. Срђан Калнак, помоћници директора Болнице истичу да су, као најважније, сви пацијенти збринути, ни један пацијент није повређен и нема угрожених. Други приоритет су медицински апарати, који су такође сви сачувани и сви су у функцији, кухиња и вешерај су оспособљени, што је од изузетног значаја, тренутно ни један од лифтова у Новој болници није у функцији, сви су под водом. Једини лифт који ради је теретни лифт, који је у употреби за хитне пацијенте.

Највећа штета је у Служби гинекологије и акушерства, где је дошло до прокишњавања велике количине воде. У једном моменту је пола Службе било под водом, али брзом реакцијом особља, све труднице, све породиље и све бебе су измештене на сигурно, у суви део. На Одељењу хирургије је попустило једно крило, тако да су пацијенти одатле премештени у други део Оделњења и на друга одељења. Такође је било цурења и у старим објектима, где штета није толико велика.

Болницу је обишла помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић, која је нагласила да је вома задовољна са оним што је затекла, а то је да је особље Болнице, на челу са менаџментом заиста изванредно прихватило ову ситуацију и решило је на најбољи могући начин. Др Бојанић истиче да је Покрајински секретаријат за здравство издвојио средства за санацију крова управо овог објекта. Кров је стар, дотрајао, тако да је Установа аплицирала за средства и добила их. Почетак радова очекујемо у најскоријем року.

Све труднице уредног клиниичког тока које су приспеле за порођај биће упућене у Општу болницу Врбас. Труднице које су ризичне ће бити упућене у Клинички центар у Новом Саду. Акутни инфаркти ће бити упућивани у Институт за кардиоваскуларне болести у Сремску Каменицу до санације лифтова.

Менаџмент Болнице је брзо реаговао, као и велики број запослених у Служби техничких послова и инвестиционе изградње и Служби санитарног наџора, који су дошли од својих кућа како би помогли.
Такође, брзом реакцијом надлежних градских служби: Јединице цивилне заштите опште намене Града зрењанина и припадника Ватрогасно спасилачког батаљона, који су остали до касних ноћних сати, штета је санирана у рекордном року. Др Арбутинов се посебно захваљује градоначелнику чедомиру Јанићу на помоћи у људству и директору Дома здравља Зрењанин Мр Миодрагу Субићу за несебичну помоћ у Служби хитне медицинске помоћи, без које ноћас не би могли функционисати.

Погледајте још

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ СУГРАЂАНА ВЕЛИКА

У оквиру превентивних прегледа штитасте жлезде, који су организовани у око 170 здравствених установа широм …